bol.com Partner

Aardrijkskunde Geven - Praktische Vakdidactiek Voor Het Basisonderwijs

Auteur
Druk 1
Taal Nederlands
Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van
Prijs 27,00 euro
ISBN 9789023243199

Winkel Prijs
Bol € 53,50 Geen Verzendkosten! Bestel Online
Studystore € 53,50 Geen Verzendkosten! Bestel Online


Omschrijving

Aardrijkskunde Geven - Praktische Vakdidactiek Voor Het Basisonderwijs
Aardrijkskunde geven is een van de leukste aspecten van het beroep basisschoolleraar. Je kunt bij het vak aardrijkskunde de nieuwsgierigheid van leerlingen letterlijk onbegrensd aanmoedigen. En samen met hen naar de antwoorden op vragen zoeken. Immers: alles wat je op het aardoppervlak ziet, kun je verklaren. Het ene verschijnsel weliswaar wat gemakkelijker dan het andere, maar er is geen aardrijkskundeonderwerp dat niet op basisschoolniveau onderzocht of uitgelegd kan worden.Vanuit deze overtuiging hebben de vier auteurs dit boek geschreven. Het team bestaat uit vier geografen die ondersteund worden door een ICT-specialist met een grote interesse voor aardrijkskunde. Alle auteurs zijn werkzaam als pabodocent. Ook tijdens hun eigen lessen op de pabo hanteren zij het motto: Aardrijkskunde is leuk, aardrijkskunde moet je doen.Aardrijkskunde Geven is een boek met een heldere structuur Elk hoofdstuk heeft een didactisch deel en een kennisdeel. In het didactische deel wordt de lezer meegenomen naar de klas: hoe gééf je nu eigenlijk aardrijkskunde? Het kennisdeel is opgebouwd volgens de onderwerpen uit de kerndoelen. De student die de kennisgedeelten uit dit boek beheerst. kan in ieder geval de instaptoetsen maken. In de afsluiting van ieder hoofdstuk staan toetsvragen en lessuggesties. Verder wordt de lezer uitgedaagd om wat meer de diepte in te gaan: zelf onderzoek te doen of kennis te maken met de enorme hoeveelheid informatie op internet, die voor de lezer toegankelijk is gemaakt. Daarom is er een interactieve component bij deze methode, met links en digitale toepassingen: www.aardrijkskundegeven.vangorcum.nl. Hier vind je onder andere praktijkvoorbeelden voor de basisschool, alsmede extra lessuggesties en opdrachten, en verrijkings- en beeldmateriaal betreffende het geven van aardrijkskunde.Met Aardrijkskunde Geven en de bijbehorende digitale component zorg je voor een goede uitrusting om het vak aardrijkskunde op een boeiende en verantwoorde manier te geven! ÔAardrijkskunde gevenÕ is een van de leukste aspecten van het beroep basisschoolleraar. Je kunt bij het vak aardrijkskunde de nieuwsgierigheid van leerlingen letterlijk onbegrensd aanmoedigen. En samen met hen naar de antwoorden op vragen zoeken. Immers: alles wat je op het aardoppervlak ziet, kun je verklaren. Het ene verschijnsel weliswaar wat gemakkelijker dan het andere, maar er is geen aardrijkskundeonderwerp dat niet op basisschoolniveau onderzocht of uitgelegd kan worden.

Vanuit deze overtuiging hebben de vier auteurs dit boek geschreven. Het team bestaat uit vier geografen die ondersteund worden door een ICT-specialist met een grote interesse voor aardrijkskunde. Alle auteurs zijn werkzaam als pabodocent. Ook tijdens hun eigen lessen op de pabo hanteren zij het motto: Aardrijkskunde is leuk, aardrijkskunde moet je doen.

ÔAardrijkskunde GevenÕ is een boek met een heldere structuur. Elk hoofdstuk heeft een didactisch deel en een kennisdeel. In het didactische deel wordt de lezer meegenomen naar de klas: hoe g&x17D;&x17D;f je nu eigenlijk aardrijkskunde? Het kennisdeel is opgebouwd volgens de onderwerpen uit de kerndoelen. De student die de kennisgedeelten uit dit boek beheerst, kan in ieder geval de instaptoetsen maken. In de afsluiting van ieder hoofdstuk staan toetsvragen en lessuggesties. Verder wordt de lezer uitgedaagd om wat meer de diepte in te gaan: zelf onderzoek te doen of kennis te maken met de enorme hoeveelheid informatie op internet, die voor de lezer toegankelijk is gemaakt. Daarom is er een interactieve component bij deze methode, met links en digitale toepassingen: www.aardrijkskundegeven.vangorcum.nl.
Hier vind je onder andere praktijkvoorbeelden voor de basisschool, alsmede extra lessuggesties en opdrachten, en verrijkings- en beeldmateriaal betreffende het geven van aardrijkskunde.

Met ÔAardrijkskunde GevenÕ en de bijbehorende digitale component zorg je voor een goede uitrusting om het vak aardrijkskunde op een boeiende en verantwoorde manier te geven! (bron bol.com)


Bekijk de inhoud van dit boek:Dit boek wordt gebruikt bij de volgende opleidingen:
Opleiding Studie
Fontys PABO Limburg Sittard PABO 2009-2010
Fontys PABO Limburg Sittard PABO 2010-2011
Fontys PABO Limburg Sittard HBO PABO Deeltijd Hoofdfase A
Fontys PABO Limburg Sittard HBO PABO Deeltijd Propedeuse
Fontys PABO Limburg Venlo PABO 2009-2010
Fontys PABO Limburg Venlo PABO 2010-2011
Fontys PABO Limburg Venlo HBO PABO 2011-2012
HG Pedagogische Academie Pedagogische Academie 2009-2010
HG Pedagogische Academie PABO 2010-2011
HG Pedagogische Academie HBO PABO 2011-2012
Hs Zuyd PABO Heerlen PABO
Hs Zuyd PABO Heerlen PABO 2010-2011
Hs Zuyd PABO Maastricht PABO 2009-2010
HvA PABO PABO
NHL Instituut Educatie en Communicatie Pabo VERKORT pabo 2jarig jaar 1 + 3 jarig jaar1-2 periode 1 en 2
PABO Almere PABO Almere
PABO Almere HBO PABO propedeuse
PABO Almere HBO PABO
Pabo HU Amersfoort (Domstad) dagopleiding jaar 1
Pabo HU Amersfoort (Domstad) variant 2 plus jaar 1
Pabo HU Amersfoort (Domstad) ALBO dagvariant jaar 1
Pabo HU Amersfoort (Domstad) HBO Dag En Dag-Avond Opleiding Jaar 3
Pabo HU Amersfoort (Domstad) HBO Dagopleiding Jaar 1
Pabo HU Amersfoort (Domstad) HBO Dagopleiding Jaar 2
Pabo HU Amersfoort (Domstad) HBO Variant 2 Plus Jaar 1
Pabo HU Amersfoort (Domstad) HBO Variant 2 Plus Jaar 2
Pabo HU Utrecht (Domstad) ALBO dagvariant jaar 2
Pabo HU Utrecht (Domstad) dag en dag-avond opleiding jaar 2
Pabo HU Utrecht (Domstad) dag en dag-avond opleiding jaar 3
Pabo HU Utrecht (Domstad) variant 2 plus jaar 2

Aardrijkskunde Geven - Praktische Vakdidactiek Voor Het Basisonderwijs