bol.com Partner

Beschermjassen - Druk 1 Transculturele Hulp Aan Families

Auteur Tjin A Djie, K.Zwaan, I.
Druk
Taal Nederlands
Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van
Prijs 13,95 euro
ISBN 9789023243717

Winkel Prijs
Bol € 14,75 + € 1.95 verzendkosten Bestel Online
Studystore € 14,75 Geen Verzendkosten! Bestel Online


Omschrijving

Beschermjassen - Druk 1 Transculturele Hulp Aan Families
"Wat heeft een hulpverlener nodig om intercultureel competent te zijn?Welke invloed heeft zijn persoonlijke achtergrond op zijn omgang met en oordeel over mensen uit een andere cultuur of context? Hoe kan een werkelijk toegankelijke en goed werkende hulpverlening aan met name migranten en Nederlanders van allochtone afkomst gerealiseerd worden?Welke rol spelen het intergenerationele familiedenken en de gevolgen van migratie daarbij?Dit boek biedt een nieuw perspectief op de hulpverleningspraktijk. Het gaat in op wat een professional nodig heeft voor een open dialoog met de ‘vreemde ander’. Interculturele competenties komen uitgebreid aan de orde. Ook worden instrumenten behandeld, zoals het genogram, die inzetbaar zijn in het contact tussen hulpverlener en cliënt. Het is een meeslepend boek met verhalen van mensen die zichzelf ontmoeten in de dialoog met de ‘vreemde ander’. Hulpverleners vertellen op een openhartige manier hun verhaal. Deze vaak intieme familieverhalen komen heel dicht bij de lezer, die automatisch gaat nadenken over hoe de lijnen lopen in zijn eigen familie. 'Beschermjassen, transculturele hulp aan families' geeft de lezer inzicht in hoe zijn persoonlijke achtergrond van invloed is op zijn omgang met en oordeel over mensen uit een andere cultuur, of een andere context. Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor hulpverleners. Daarnaast is het een aanrader voor iedereen die behoefte heeft aan een nieuw perspectief op persoonlijke relaties, op hulpverlening of op samenleven in een multiculturele maatschappij." Wat heeft een hulpverlener nodig om intercultureel competent te zijn?
Welke invloed heeft zijn persoonlijke achtergrond op zijn omgang met en oordeel over mensen uit een andere cultuur of context? Hoe kan een werkelijk toegankelijke en goed werkende hulpverlening aan met name migranten en Nederlanders van allochtone afkomst gerealiseerd worden?
Welke rol spelen het intergenerationele familiedenken en de gevolgen van migratie daarbij?

Dit boek biedt een nieuw perspectief op de hulpverleningspraktijk. Het gaat in op wat een professional nodig heeft voor een open dialoog met de 'vreemde ander'. Interculturele competenties komen uitgebreid aan de orde. Ook worden instrumenten behandeld, zoals het genogram, die inzetbaar zijn in het contact tussen hulpverlener en cliënt.

Het is een meeslepend boek met verhalen van mensen die zichzelf ontmoeten in de dialoog met de 'vreemde ander'. Hulpverleners vertellen op een openhartige manier hun verhaal. Deze vaak intieme familieverhalen komen heel dicht bij de lezer, die automatisch gaat nadenken over hoe de lijnen lopen in zijn eigen familie.

'Beschermjassen, transculturele hulp aan families' geeft de lezer inzicht in hoe zijn persoonlijke achtergrond van invloed is op zijn omgang met en oordeel over mensen uit een andere cultuur, of een andere context.

Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor hulpverleners. Daarnaast is het een aanrader voor iedereen die behoefte heeft aan een nieuw perspectief op persoonlijke relaties, op hulpverlening of op samenleven in een multiculturele maatschappij. (bron bol.com)


Bekijk de inhoud van dit boek:Dit boek wordt gebruikt bij de volgende opleidingen:
Opleiding Studie
Europees Instituut Cursussen sept-dec 2009
Europees Instituut 3e jaar - sept 2010
Europees Instituut 1e Jaar - Feb 2011
HG Academie voor Sociale Studies MWD en SPH Voltijd
HG Academie voor Sociale Studies HBO MWD Voltijd - jaar 2
HG Academie voor Sociale Studies HBO MWD Voltijd Versnelde route 2011/12
INHolland Social Work Alkmaar Afstudeerrichtingen/Diff.Minoren
INHolland Social Work Amsterdam Afstudeerrichting / Diff. Minoren
INHolland Social Work Haarlem Afstudeerrichting / Diff. Minoren
INHolland Social Work Noord Afstudeerrichtingen/Differentiatieminoren - Afstudeerrichtingen / Differentiatieminoren

Beschermjassen - Druk 1 Transculturele Hulp Aan Families